Mest attraktiva arbetsgivare

Fastighetsbyrån är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för mäklarstudenter sju år i rad. Det stod klart när priset delades ut på Universum Awards 2020. Priset bygger på resultatet av undersökningen Företagsbarometern 2020.

Varje år genomförs undersökningen Företagsbarometern bland 22 000 svenska studenter. I kategorin för mäklarstudenterna hamnar Fastighetsbyrån i topp som den mest attraktiva arbetsgivaren.  

- Vi är så glada för det här priset, det är det bästa betyget på att vi lyckas nå ut till mäklarstudenterna och visa dem vilka är och vad vi kan erbjuda dem när de är klara med studierna. Mäklarstudenter är en viktig målgrupp för oss då vi har ett stort rekryteringsbehov och växer med ca 100 nya medarbetare varje år, säger Linda Nyström, Rekryteringsansvarig på Fastighetsbyrån.

Fastighetsbyrån arbetar ständigt med att erbjuda nyexaminerade mäklare en arbetsplats som hjälper dem att utvecklas och lyckas som mäklare. 

Young professionals

Fastighetsbyrån är som sagt utsedda till ”Branschens mest attraktiva arbetsgivare” bland mäklarstudenter, i Universums Företagsbarometer. Nu får företaget motsvarande utmärkelse i Karriärbarometern bland ”Young professionals”, det vill säga mäklare som varit verksamma i branschen ett till åtta år.

- Vi har stort fokus på att utveckla våra medarbetare och attrahera nya talanger och utmärkelserna är ett kvitto på att vi är på rätt väg. För att hålla och stärka vår position som Sveriges största mäklarföretag måste vi hela tiden tänka nytt och utveckla hur vi jobbar, inte minst när det gäller employer branding. Att vi uppmärksammas som nytänkande och innovativa är väldigt roligt, säger Linda Nyström, HR-chef på Fastighetsbyrån.

Årets karriärföretag

Årets karriärföretag delas årligen ut till 100 arbetsgivare i Sverige och i år får Fastighetsbyrån utmärkelsen. De arbetsgivare som anses erbjuda de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger får utmärkelsen. 

Sedan 2011 har Karriärföretag presenterat sin lista över de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Runt 1 000 arbetsgivare uppfyller årligen grundkriterierna och bedöms av en expertjury. Ett av Karriärföretagen 2020 är Fastighetsbyrån, med motiveringen:

”Genom ett nytänk i organisationen och innovativa medarbetare arbetar Fastighetsbyrån attraktivt med Employer Branding. De utmärker sig genom sitt stora fokus på sina medarbetare. Medarbetare som ständigt utvecklas och ges möjligheter till kompetensutveckling. Härmed utses Fastighetsbyrån till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor